BLÅMERKEDE STIER I ODALEN

Det er mange utmarkslag og privatpersoner som gjør en betydelig innsats for å merke og holde vedlike stiene i Odalen. Stiene som er beskrevet i UT.no dekker kun de stiene som er merket i henhold til DNT nasjonale merkestandard og som DNT Odal har tatt et ansvar for å vedlikeholde.

Les mer på DNT sine nettsider

STIGGARTI KLATREPARK

Stiggarti er et aktivitetsområde som er bygget på dugnad av DNT Odal. Hvorfor ble navnet “Stiggarti” ? Klatreparken og aktivitetsområdet ligger ved Styggåa, som er navnet på den nordligste delen av åa som renner fra Sætersjøen og sørover.

I odalsdialekten blir y uttalt som i og vi er sikker på at alle som besøker området synes at dette er «Stiggarti».

>> Se J på kartet her

Les mer på Stiggarti.no

 

 

BJØRKETANGEN

I Sætersjøen ligger Bjørketangen, en idyllisk hytte på en egen øy. Hytta har fem sengeplasser, gassbluss, peis, vedovn og dekketøy. Ta med sovepose. Sætersjøen har en rik fiskebestand, så muligheten for å få f.eks abbor er stor. På hytta ligger det en kano, med tilhørende vester som kan disponeses fritt under oppholdet. Stiggarti – klatreparken ligger bare en kort rotur unna. Fin tursti som går over Styggådammen, ned til Bruvoll fengsel og opp på motsatt side. ca 7 km

>> Se K på kartet her

Les mer på DNT sine sider

 

 

BERGERSÆTRA

Hytta ligger i Sør-Odal og er lett tilgjengelig sommer som vinter. Her kan du få deg et koselig opphold, enten du velger å stikke innom for et dagsbesøk eller du vil overnatte. Det er en ubetjent hytte som er utstyrt med seks sengeplasser, dyner og puter, kokemuligheter med kjeler, dekketøy og ved. Hytta er låst med DNTs standard-nøkkel.

Raskeste atkomst er fra Bergersætervegen. Herfra er det ca 15 minutters bratt gange. Man kan også kjøre Lillesetvegen til Sjøgli. Derfra er det drøyt 30 minutter å gå langs Eventyrstien. Det er også blåmerkete ruter på Kjerkevegen fra Finnholt (1 1/2 t) og Sander (2 t).

>> Se L på kartet her

Les mer på DNT sine sider

 

 

IDYLLISKE KARTERUD

Karterud er idyllisk sted i skogen ved Igletjenn, bare 3 km fra Skarnes sentrum. Du kan ta toget til Skarnes stasjon og gå de 4 km til Karterud om Odalstunet. Fra Odalstunet er det merket sti. Kommer du med bil kan du velge å parkere ved vanntårnet og gå stien langs Igletjenn – ca 700 m.

Dersom du er avhengig av rullestol, kan du kjøre helt frem, på en skogsbilveg som krever en bil med litt høyde fra bakken. Denne veien er låst og nøkkel fås ved å kontakte DNT Odal.

Totalt overnattingsplass innendørs er 26 (16 i sovehyttene og 10 madrasser på gulv inne i hovedhuset)

>> Se M på kartet her

Les mer på DNT sine sider